fotballdrakt med navn Elfenbenskysten fikk en vinnerstart

fotballdrakt med navn Elfenbenskysten fikk en vinnerstart i gruppe E etter å ha beseiret Ekvatorial-Guinea 1-0 på Stade Omnisport de Douala.

Ajax Amsterdam-spissen Sebastian Haller startet i angrepet for Elephants sammen med Max Gradel og Maxwell Cornet.

Guinea var i mellomtiden i stand til å kalle på Emilio Nsue og Dorian Hanza i angrepet.

En var imidlertid alt som skulle til for at 2015-mesterne skulle få jobben gjort da Gradel rakk ballen inn i det øverste hjørnet fra kanten av feltet i det femte minuttet.

Tunisia 0-1 Mali

Mali startet sin gruppe F-kampanje på en vinnernote etter å ha slått Tunisia 1-0 i en kaotisk kamp på Limbe Stadium.

Etter en begivenhetsrik første strofe brøt til slutt Ibrahima Kone for Les Aigles tre minutter ut i andre strofe fra straffemerket etter en håndball av Ellyes Skhiri i boksen.

Tunisia ble gitt en redningsplanke i løpet av de siste 13 minuttene etter at de ble tildelt en straffe fra en videoassistentdommer (VAR), etter en håndball av Djenepo, men Khazri klarte ikke å utjevne saken da hans spot-spark ble reddet av målvakt Bosso Mounkoro.

Det var forvirring mot slutten av kampen da dommeren blåste i fløyta som indikerte full tid, men det var fortsatt fem minutter igjen på klokken og kampen ble gjenopptatt en kort stund, før wMali reduserte til ti mann etter at El Bilal ble utvist.

Tunisia protesterte i bakkanten etter at dommeren blåste i sluttfløyten i det 89. minutt, uten tilleggsminutter.

Mauritania 0-1 Gambia

Debutantene Gambia skrev sin egen historie etter å ha vunnet i sitt første forsøk ved å vinne Mauritania 1-0 i gruppe F på Limbe Stadium.

Lions of Chinguettis angrep ble ledet av den tidligere Fulham-spissen Aboubakar Kamara sammen med den Frankrike-baserte spiss Pape Ibnou Ba, mens Scorpions skrøt av angrepsduoen Bologna-spissen Musa Barrow og Sveits-baserte Assan Ceesay.

Gambia hadde en drømmestart etter at Ablie Jallow ga dem ledelsen i det tiende minuttet med et knalltreff fra kanten av feltet etter at han ble satt opp av Barrow.

Mauritania var nær utligning ni minutter før pause etter en heading av Ibnou Ba produserte en fantastisk redning fra keeper Madou Jobe.

Didier Gomes Da Rosas anklager kunne imidlertid ikke få skudd på mål i den andre strofen, da Gambia holdt på for sin første seier i turneringens historie.

Mauritania møter det sårede Tunisia i sitt neste gruppemøte på salah drakt søndag, mens Gambia møter Mali.